Αχινοί
Τρώγονται μόνο τα αβγά τους και δεν συγκρίνονται σε γεύση με κανένα άλλο θαλασσινό. Τους τρώμε ωμούς, μόλις τους ανοίξουμε, με λίγες σταγόνες λεμόνι ή και χωρίς.
Τρώγονται μόνο τα αβγά τους και δεν συγκρίνονται σε γεύση με κανένα άλλο θαλασσινό. Τους τρώμε ωμούς, μόλις τους ανοίξουμε, με λίγες σταγόνες λεμόνι ή και χωρίς.
Με γλυκιά και μαλακή σάρκα, θεωρούνται το πιο πολύτιμο όστρακο. Ανοίγονται πάντα ζωντανά και το κέλυφός τους είναι ιδιαίτερα σκληρό. Τρώγονται ωμά με λίγο λεμόνι ή κάποια ωμή σάλτσα και ελαφρά περασμένα στο γκριλ. Μπορούν να αρτυθούν με συνδυασμό χυμών εσπεριδοειδών που τους πηγαίνει πολύ.
Θαλασσινό με γλυκιά γεύση, ιδανικό για μακαρονάδες (spaghetti alle vongole). Επίσης, μπορούμε να τις αχνίζουμε ώστε να ανοίξουν, με λίγο λάδι, κρασί, σκόρδο και μυρωδικά.
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Διαβάστε την πολιτική απορρήτου.
This website uses cookies to ensure you get the best experience. Read our privacy policy.
Questo sito Web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza. Leggi la nostra informativa sulla privacy.